Behandelaanbod

Individuele therapie

Je kunt voor individuele systeem therapie kiezen als je dingen uit wilt zoeken waar je tegen aan loopt. Dit kan bijvoorbeeld gaan over ingrijpende gebeurtenissen in je leven of psychische klachten zoals somberheid of angst.

De dingen waar je tegen aan loopt worden altijd bekeken tegen de achtergrond van de wisselwerking met anderen. Dit kan zijn je gezin van herkomst en/of je relaties in het heden.

Relatietherapie

Relatietherapie kan helpen om vastgeroeste patronen te doorbreken, meer begrip voor elkaar te ontwikkelen en jullie intimiteit en contact met elkaar te verbeteren. De relatie koste wat het kost in stand houden is niet het doel; het gaat erom dat jullie weer met elkaar in gesprek gaan, onderzoeken wat voor jullie belangrijk is en wat helpend is in het doorbreken van die vastgeroeste patronen.
Daarbij zal ook aandacht zijn voor jullie voorgeschiedenis. Dit is van belang aangezien jullie voorgeschiedenis een blauwdruk heeft gecreëerd voor de manier van omgaan en verbinden met anderen. Dit heeft dus invloed op hoe je nu met je partner omgaat, maar ook hoe je nu tegen het leven en de problemen/uitdagingen die daarbij horen aankijkt.

Gezinstherapie

Gezinstherapie kun je overwegen wanneer er kwesties spelen waar je samen niet goed uit komt. Misschien verloopt de communicatie moeizaam of zijn er conflicten. Er kunnen meningsverschillen zijn over de opvoeding of misschien gaat het niet goed met iemand in je gezin wat van grote invloed is op hoe je met elkaar omgaat. Er is gemerkt of ongemerkt een patroon ontstaan dat niet zomaar te stoppen is. Dan kan gezinstherapie een oplossing bieden. Er wordt stilgestaan bij ieders perspectief want mogelijk ervaren jullie de situatie allemaal op je eigen manier. In de therapie ga je oefenen met dat wat nodig is om je gezinssituatie te verbeteren, zodat er ruimte ontstaat om weer positief met elkaar om te gaan.

Contact

Joyce Zwetsloot

Dieperpoellaan 28G, 2334 CN Leiden

Telefoon: 06 44973054

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

website: www.praktijksysteemtherapie.nl

Openingstijden: maandag van 8.30 tot 18.00 uur en donderdag van 8.30 tot 13.00 uur, dinsdagavond van 18.00 tot 21.00 uur.

Registraties

NVRG - Nederlandse Vereniging voor Relatie-en Gezinstherapie
(NVRG is aangesloten bij P3NL; federatie voor Psychologen, Psychotherapeuten en Pedagogen)
NVPA - Beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten
RCBZ - Klacht-en Tuchtrecht Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg  
SKJ - Stichting Kwaliteitsregister Jeugd
AGB zorgverlener
AGB praktijk 
KvK - 71614710

Wachtlijst

Op dit moment is er een wachttijd van ongeveer 4 weken. Vanaf 1 februari 2024 zijn er ook afspraken op dinsdagavond mogelijk.