Mijn naam is Joyce Zwetsloot. Ik ben systeemtherapeut (post master specialistische systeemtherapie, Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie) en ben ruim 22 jaar werkzaam in de jeugd-GGZ, waarbij ik ervaring heb opgedaan met diverse complexe problematiek. De laatste 11 jaar werk ik op een specialistische afdeling voor jongeren met ernstige angst- en stemmingsproblemen en persoonlijkheidsproblematiek binnen een GGZ instelling. Naast mijn werk bij deze instelling voer ik sinds 2018 mijn eigen praktijk.

Ik vind het een uitdaging om samen met de cliënten op zoek te gaan naar hun krachten en mogelijkheden tot verandering. Ik vind humor in mijn werk belangrijk, zonder het probleem te bagatelliseren. Door mijn ruime ervaring en kennis in de jeugd-GGZ kom ik doorgaans snel tot de kern. Daarbij maak ik gebruik van een palet aan kennis en de meest recente wetenschappelijke inzichten en voeg daar jouw en mijn unieke eigenheid en creativiteit aan toe.

 

Mijn Visie:

In therapie gaan betekent een veranderingsproces aangaan. Een andere aanpak, benadering of zienswijze opzoeken en eventueel eigen maken, bepaalde gevoelens willen begrijpen, of het gaan doorbreken van hardnekkige patronen, zijn ingrediënten waar je in therapie mee geconfronteerd wordt. Hier is moed voor nodig. In mijn visie kan de mens niet los worden gezien van de mensen waarmee hij samenleeft en dit is voor mij als systeemtherapeut een kernwaarde in de behandelingen. Immers, mensen beïnvloeden elkaar, wat je hebt meegekregen in je gezin van herkomst heeft invloed op hoe je je ontwikkelt, hoe je naar jezelf kijkt en wat je belangrijk vindt in relatie tot de ander; alles hangt met alles samen. Mijn overtuiging is dat de effectiviteit van de behandeling het grootst is wanneer de omgeving van de cliënt(en) wordt betrokken. Veranderen doe je tenslotte niet alleen.